Welkom bij AWA’85, het gilde van Apeldoornse bierbrouwers en wijnmakers


AWA’85
AWA’85 staat voor Amateur Wijnmakers Apeldoorn, opgericht in 1985. Oorspronkelijk was het een club van wijnmakers, maar sinds de jaren ’90 is er een steeds groter wordende groep bierbrouwers actief.  Het accent ligt vandaag de dag op het bier brouwen, maar ook wijnmakers kunnen kennis en kunde uitwisselen met andere wijnmakers.

Zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen kan iedereen leren. Ook bij AWA’85 waar de omstandigheden optimaal zijn.
Want uniek in amateur-bierbrouwend Nederland is dat de brouwers van AWA’85 in het eigen clubgebouw kunnen brouwen. Hier zijn alle voorzieningen aanwezig en doordat er altijd wel meerdere ervaren brouwers aan het werk zijn is de instap voor nieuwe brouwers zeer laagdrempelig. Daarnaast is een brouwdag altijd een gezellige happening. Bezoek eens een brouwdag in het clubhuis, een leuke gelegenheid om eens te zien hoe het een-en-ander in zijn werk gaat.
Klik op ‘Brouwdagen‘ voor de data. De beste tijd om eens te komen kijken is tussen 9.30 en 11.30 uur.
Heb je interesse om lid te worden ? Klik hier voor meer informatie.

Workshop bier brouwen, met een groep of individueel

Voor groepen van 10 tot circa 20 personen organiseert AWA’85 workshops bierbrouwen. Leuk voor teambuilding, een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest.
Ook is er de mogelijkheid voor een individuele workshop (1 of 2 personen). Een unieke mogelijkheid om eens een bier te brouwen en te “proeven” hoe zo’n brouwdag er aan toe gaat.
Neem contact op met het secretariaat van de AWA'85 om te informeren naar de mogelijkheden: secretariaat@awa85.nl

Bierproeverij
Voor groepen organiseert AWA’85 bierproeverijen in het AWA’85-clubhuis. Ook leuk voor teambuilding, een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest.
In overleg stellen we een proeverij samen die past bij de bierervaring en wensen van de groep en indien gewenst geven we een korte, heldere uitleg over het brouwproces
Neem contact op met secretariaat van de AWA'85 om te informeren naar de mogelijkheden:
secretariaat@awa85.nl
 
Beer Wine